Velkommen til hjemmesiden
Generalforsamling 2020 - Indkaldelse
GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD
Afholdelse af Generalforsamling
Grundejerforeningen Skallerup Præstegaard afholder ekstraordinær generalforsamling
Lørdag den 10.oktober 2020 kl. 13
Skallerup Klit Feriecenters Kursuscenter
Nordre Klitvej, Hjørring
1) Valg af dirigent
2) Formandens beretning for 2019 og dele af 2020
3) Fremlæggelse af regnskab for 2019
4) Fremlæggelse af budget for 2020 og vedtagelse af kontingent for 2020
5) Eventuelle forslag fra medlemmerne
6) Valg af bestyrelse. På valg er Susanne Sander og Ulla Ovesen
7) Valg af suppleant. Nuværende Henrik Nielsen
8) Valg af revisor. Nuværende Jørgen Lind Thomsen
9) Valg af revisorsuppleant. Nuværende Niels Tikøb Olsen
10) Kystbeskyttelse/sandfodring
11) Eventuelt
REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN 2020.
10 oktober 2020
Skallerup Klit feriecenters kursuscenter.
Generalforsamlingen skulle have været afholdt den 11. april 2020, men blev udskudt på grund af Coronasituationen i Danmark.
Jørgen Wilhelmsen bød velkommen og orienterede om de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger med mundbind, når man gik rundt i lokalet, samt der var stillet håndsprit til rådighed.
1. Valg af dirigent – Jørgen Lind Thomsen blev valgt. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var indkaldt med lovligt varsel og indhold.
2. Formandens beretning for 2019 og dele af 2020 – Bent Corneliussen orienterede om vejsituationen – Vejene har været meget udsatte på grund af det våde klima– og i den forbindelse er der opstået vejhuller. Vejene er flere gange blevet grubbet – og fået tilført nyt grus. Det bedste vil være, hvis grøfterne bliver gravet op og forbedret- det vil lede meget af vandet væk. Bestyrelsen vil gerne, der kommer mere grus ved S-svinget på Udmarken, sådan at vejen kommer til at hælde lidt – det vil sænker bil farten og mindsker dannelsen af vejhuller. Der opfordres til, at man selv tager noget af det grus, der ligger i vejkanten og smider det i hullerne.
Vedr. formandens beretning henvises til Jørgen Wilhelmsens skriftlige beretning, der ligger for foreningens hjemmeside – kun de punkter fra beretningen, der blev diskuteret på generalforsamlingen, vil blive refereret her.
Jørgen W. gennemgik sandfordringens betydning for klitbeskyttelsen, og hvilken betydning det har på ”vores klitter”, når der sandfordres syd for os. Hypotesen er, at det sand som tilføres kysten syd for ”Lønsnæs Hoved” lander i den nordligste del af vores område langs Udemarken og noget afleveres af havet nord for os ved Kærsgård Strand, hvor der er dannet forklitter og miledannelser i området. Derfor skal vores sandfordring i vores område være så tæt på stranden som muligt.
Jørgen W. gennemgik, hvor der skulle sandfordres fra Sdr. Lyngby og til Nørlev øst, og spørgsmålet er, om der er sand nok til hele denne kyststrækning.
Foreningen har givet skriftligt tilsagn om at deltage i sandfordringsprojektet, og det forventes at starte op i foråret 2021 og vil vare de næste i 5 år. Hjørring byråd tager endelig beslutning om projektet den 28.10.2020.
Hvem har ansvaret for klitterne – foreningen har fået besked fra Kystdirektoratet/Naturstyrelsen om, at der ikke afholdes klitsyn mere, men at der ville blive holdt øje med de fredede klitter – dette vurderes ikke at være sket. Klitterne bliver højere, og det tilførte sand som blæses op, kan være med til at nedbryde vegetationen, og der dannes sandmiler. I klitrækkerne er der mange ”overgange” til stranden, og når de bliver benyttet af mange af områdets brugere, bliver meget af vegetationen nedbrudt, og der opstår miledannelser. For at undgå dette og give klitterne ”fred og ro” – vil bestyrelsen opsætte ”venlige” skilte, som henviser til nogle bestemte nedgange til stranden – ligeledes vil der være skiltning fra stranden og op.
Skiltene skal oversættes til forskellige sprog, og der vil ligge informationer om skiltningen i de forskellige udlejningshuse.
Bestyrelsen havde i sommeren arrangeret en arbejdsweekend, hvor der blev opsat faskiner af ”gransris” på nogle udsatte klitter, og umiddelbart ser det ud til at have haft en god effekt. Det arbejde skal fortsættes og derfor arrangeres der endnu en arbejdsweekend med opsætning af ”granris” på udsatte klitter. Bestyrelsen håber på endnu en stor opbakning, som sidste gang.
3. Fremlæggelse af regnskab for 2020 - Regnskabet blev fremlagt af Jørgen Wilhelmsen, da Ulla Ovesen var forhindret i at deltage i generalforsamlingen. Regnskabet blev godkendt.
4. Fremlæggelse af budget 2020 og vedtagelse af kontingent for 2020 – Generalforsamlingen godkendte det fremlagte budget og det nuværende kontingent for 2020 fortsætter. Der er afsat 118.500 kr. i budgettet, som vi skal betale til sandfordringen.
5. Forslag fra medlemmerne – Der var ikke indkommet forslag fra medlemmerne.
6. Valg af bestyrelse – På valg er Susanne Sander og Ulla Ovesen – Susanne Sander og Ulla Ovesen blev begge genvalgte.
7. Valg af suppleant – Henrik Nielsen blev genvalgt.
8. Valg af revisor – Jørgen Lind Thomsen blev genvalgt
9. Valg af revisorsuppleant – Niels Tikøb Olsen blev genvalgt.
10. Kystbeskyttelse og sandfordring – Endnu engang er nedkørslen til stranden blevet ødelagt af havets kræfter. Der er forslag om, at nedkørslen skulle flyttet f.eks. hen til Udemarkens S sving. Måske kan der laves en nedkørselsrampe, der kunne sættes op om foråret og tages ned om efteråret/vinteren.
Ved Tornby strand er der en god nedkørsel til strand, den ligger i niveau med stranden. Måske var det en god ide´, at arbejde med en lignede nedkørsel hos os.
11. Eventuelt – Flere medlemmer havde undret sig over, hvad den skurvogn/tilbygning der var blevet opsat bag Købmandsforretningen bliver brugt til – måske Bed and Breakfast eller beboelse?
Jørgen Wilhelmsen orienterede om den kommende arbejdsweekend, fredag den 06.11 og lørdag den 07.11.2020 med at opsætte ”granris” på udsatte klitterne. Der vil komme et opslag på foreningens hjemmeside.
Jørgen Wilhelmsen takkede for dirigentens indsats og for en god generalforsamling.
Ref. Merete Ley
GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD
Afholdelse af Generalforsamling
Grundejerforeningen Skallerup Præstegaard afholder ordinær generalforsamling
Lørdag den 11.april 2020 kl. 13
Skallerup Klit Feriecenters Kursuscenter
Nordre Klitvej, Hjørring
1) Valg af dirigent
2) Formandens beretning for 2019
3) Fremlæggelse af regnskab for 2019
4) Fremlæggelse af budget for 2020 og vedtagelse af kontingent for 2020
5) Eventuelle forslag fra medlemmerne
6) Valg af bestyrelse. På valg er Susanne Sander og Ulla Ovesen
7) Valg af suppleant. Nuværende Henrik Nielsen
8) Valg af revisor. Nuværende Jørgen Lind Thomsen
9) Valg af revisorsuppleant. Nuværende Niels Tikøb Olsen
10) Kystbeskyttelse/sandfodring
11) Eventuelt
Bestyrelsesmøde den 16. maj 2019
Aftenmøde Krabbevej 13 kl. 19
Generalforsamlingen / Først og fremmest var generalforsamlingen 2019 vellykket, men bestyrelsen beklager den manglende kaffe og kage. Skallerup Seaside Resort HAR PÅTAGET SIG DET FULDE ANSVAR. Således at foreningen ikke skal betale en krone for generalforsamlingen. Generalforsamlingen bliver derfor afholdt det sædvanlige sted påskelørdag næste år.
Bestyrelsen konstituerede sig som følger:
Formand: Jørgen Wilhelmsen, Christiansgade 26, 9800 Hjørring. (Krabbevej 13) 20576882, jw@has.dk - Hjemmeside, sandfodringsgruppe
Kasserer: Ulla Ovesen, Krabbevej 8, 9800 Hjørring ulla.ovesen1@gmail.com
Vejvedligeholdelse: Bent Corneliussen, Krabbevej 6, 9800 Hjørring abcorneliussen@gmail.com
Sandfodringsgruppen: Susanne Sander, Udemarken 70, 9800 Hjørring
Sekretær: Merethe Ley, Søslangevej 41, 9800 Hjørring
Ulla om økonomien, der er ingen aktuelle restanter. Penge til sandfodring er ikke brugt, men trækkes senere. Hegning af fredet areal vil være en mulighed.
Klitsynet har ikke været afholdt, men foreningen vil gerne have bestemte nedgange til stranden, så de kan aflaste de steder, hvor der er størst erosion.
Der var enighed i bestyrelsen om at opsætte et skilt med teksten ”Privat fællesvej, parkering forbudt”, Susanne vil finde ud af hvem der har lavet skiltet til ”den ydre del ” af Udemarken.
Vi har endnu ikke hørt om sandfodring til havs, men er klar.
Bestyrelsen vil gerne have gang i en plejeplan for de naturfredede arealer midt i vores område. Merethe og Jørgen forsøger at få gang i en afklaring. Feks. Om hegning og dyr til afgræsning.
Ulla sørger for tilmelding af ny formand og kontoadgang mv.
Vejene er generelt i en god stand. Det kan overvejes at ”grubbe” vejene for at komme de værste ujævnheder/pytter til livs.
Der er ingen, der har hørt om et klitsyn i år.
Jørgen omdelte et opslag om møde i Hirtshals den 23. 05 om affald i sommerhusområder.
Et problem med affaldsbeholdere er at de ikke ”står fast” i blæsten. Ligeledes er det et spørgsmål om graden af sortering.
Næste møde er hos Bent den 20. september. Der kan naturligvis være akutte sager, som kan medføre et møde.
-
Generalforsamling i Skallerup Præstegårds Grundejerforening 2019
20.april 2019
1 Valg af dirigent Jørgen Lind Thomsen blev valgt. Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indkaldt med nødvendigt varsel. Referent: Susanne Sander og Jørgen Wilhelmsen.
2 Formandens beretning. Foreningen har haft vejvedligeholdelsen i udbud (3-årigt udbud). Der var to bud, hvoraf det ene blev valgt. Vedligeholdelsen kommer til at bestå af 2 runder, en i foråret (grusning) og en i efteråret. Vejene rettes af om efteråret. Vi vil ca. hvert tredje år klippe langs kanterne, så oversigtsforholdene bliver optimale, der er i år udført en klipning.
Forlægningen af Udemarken mod syd ved S-svinget er ikke kommet ud af stedet. Der er stadig ikke sket ændringer i Gentofte Lærerforenings holdning, nemlig at de ikke vil gå med til ændringen af Udemarkens forløb. Alle tilladelser er ellers på plads. (Kommune, Kystdirektoratet). Lærerforeningen reagerer ikke på henvendelser fra os.
Udblæsningshullet ud mod havet virker stabilt, så der er ikke nogen umiddelbar risiko for, at vejen styrter i havet…
Nedkørslen til stranden er stadig et problem, der er lige for nylig anlagt en stejl en af typen. Til det formål er der anvendt tunge lastbiler, som har kørt vejen op ved købmanden. Dette er repareret. Utallige gange har foreningens bestyrelse foreslået en anden type nedkørsel, der måske kunne gøre en ende på den årlige udgift for kommunen ved, at den kunne holde til vinterstormene, men det har hidtil været forgæves.
Et afledt problem af den manglende nedkørsel i store dele af året er, at der sker parkering flere steder langs Udemarken. Foreningen har henvendt sig til Kommunen, som har sendt bolden videre til politiet, som ikke vil have parkering forbudt skilte op, på grund af at vejen er en privat fællesvej i et sommerhusområde. Der står sagen i øjeblikket.
Det fredede areal mellem Udemarken og Konkylievej skal ifølge fredningskendelsen have en plejeplan, denne er ikke udarbejdet. Foreningen foreslår at der opsættes et hegn, og at der bruges de dyr der afgræsser Vesterhavsgården Grundejerforenings areal, så deres areal bliver mindre afgræsset. Som en del af denne plejeplan.
Beretningen blev godkendt.
3 Fremlæggelse af regnskab for 2018 ved Jørgen Wilhelmsen. Regnskabet blev godkendt.
4 Fremlæggelse af budget for 2019. Budgettet indeholder foreningens bidrag til sandfodring for 2019 på 118.000. Beløbet er indberettet til kommunen. Kommunen fordobler beløbet. Budgettet blev godkendt. Kontingent for næste år bliver på 200 kr.
5 Der er ikke forslag.
6 Følgende blev valgt til bestyrelsen: Merethe Ley, Bent Corneliussen, Ulla Ovesen og Jørgen Wilhelmsen.
7 Valg af suppleant til bestyrelsen: Henrik Nielsen blev genvalgt.
8 Valg af revisor: Jørgen Lind Thomsen blev valgt.
9 Valg af revisorsuppleant: Niels Tikøb Olsen blev valgt.
10 Kystbeskyttelse/sandfodring v/ Jørgen Wilhelmsen. Punktet blev indledt med en gennemgang af kystens dynamik mht. erosion/miledannelse og sandfodring.
Sandfodringen på Hjørring Kommunes vestkyst koster i omegnen af 11 millioner kroner. De 10 millioner kom fra staten (2018) og er øremærket sandfodring i havet ud for Løkken, Lønstrup og Nørlev - hvor mange sommerhuse er faldet i havet eller er på vej til det. Den sidste million har grundejerforeninger og Hjørring Kommune samlet sammen – i et 5-årigt projekt for at kystsikre på den samme kyststrækning.
Sandfodringen sker ved at hente sand i Hirtshals Havns sejlrende - og sejle det ind til kysten, hvor det bliver dumpet på cirka seks meter vand. Det skaber en ekstra revle, som bølgerne brydes på. Den opsættende klage vedr. sandet fra sejlrenden ind til Hirtshals er afvist. Det betyder, at vi igen kan få sandet fra oprensningen. Der vil blive udarbejdet en fordelingsnøgle, så Kjul Strand får en del af det oppumpede sand (bypass-sand). Som en følge af den opsættende virkning har vi (Mårup Strand og Lønstrup) kun fået ¼ af det sand vi kunne have fået for de bevilgede 10 millioner. (Der er pumpet sand op for 2,5 millioner af de 10 mill). Sandet blev hentet ude i Nordsøen pga. den opsættende virkning.
Nedkørslen til stranden vil kommunen gerne gøre tidsbestemt, hvilket vi protesterer imod, jfr. Tidligere diskussioner om dette. Det ser ud til at Skallerup Sea Side Resort får et påbud om at fjerne høfderne. (10. april). Indgår i Kommunens nye Kystplan, der er under udarbejdelse. Denne Kystplan kommer til at omfatte hele kysten fra Løkken til Nørlev. Se mere på http://www.noerlev-strand.dk/31442699.
11 Eventuelt: Høfderne ved Skallerup klit og molen i Løkken. Hjørring kommune vil give Skallerup klit et påbud om fjernelse af høfderne og at Skallerup klit udtrykker en vis bekymring over dette, er fordi de er bekymrede for, at der vil opstå læsideerosion, som pålægger Skallerup klit et erstatningsansvar over for de berørte. Problemer med Løkkens mole er, at den er lukket - forhindrer vandgennemstrømning. Uagtet at Kystdirektoratets folk siger, at det ikke skaber problemer, sagde flere tilstedeværende, at det var notorisk forkert. Der blev spurgt om, bestyrelsen i forbindelse med vejændringen har kontaktet borgmester Hans Toft, Gentofte, hvilket Erik Hammer oplyste, at det har man ikke. Derimod har man rettet en henvendelse til Gentofte lærerforeningen, der ikke engang besvarer disse henvendelser. Andet spørgsmål er det korrekt forstået, at den klage, der blev rejst over sand-fodringen er afvist, hvilket bekræftes. Tredje spørgsmål hvad betød klagesagen? Her til svarede JW at klagen havde opsættende virkning og at man derfor ikke kan gøre brug af den oprindelig tildelte statsbevilling på 10 millioner, der tildeles for et år og derfor nu er bortfaldet. Tilbage er grundejerforeningens indskud på kr. 236.000 som lander som sand syd for nedkørslen i løbet af året. Projektet kører over 5 år og der kan ansøges om statslige midler, når disse tilbydes. Fjerde spørgsmål: Hvornår og hvem skal betale for reetableringen af nedkørslen til stranden? JW sagde at nedkørslen skulle fungere som redningsvej, men nu havde man jo en helikopter?!. Kommunen vil lave nedkørslen om sommeren, hvor grundejerforenings repræsentanter ønsker en permanent løsning og gerne en nedgravet nedkørsel. Spørgsmål er om kommunen har pligt til at lave denne, hvortil Jørn Lind Thomsen sagde, at det var hans opfattelse, at det kunne kommunen ikke undlade. Hertil repliceredes, at vi i grundejerforeningen jo ikke har brug for en nedkørsel, det har kommunen derimod som en del af deres turismearbejde. Femte spørgsmål var en opfordring til bestyrelsen om at rette henvendelse til de hesteejere, der kommer på stranden om at fjerne hestenes efterladenskaber. Sjette spørgsmål Stor ærgrelse over at formanden Erik Hammer holder. Derefter blev der rejst spørgsmål om plasticaffaldet på stranden. Man konstaterede, at der ikke længere bliver sat affaldsspande op på stranden, det blev oplyst, at andre strande havde systemer til indsamling af plastikaffald.
Herefter sluttede spørgsmålene fra salen.
Jørgen Wilhelmsen udtrykte på forenings - og bestyrelsens vegne en stor tak til Erik Hammer for dennes lange og kompetente indsats og overrakte en gave fra foreningen.
Generalforsamling 2019
GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD
Afholdelse af Generalforsamling
Grundejerforeningen Skallerup Præstegaard afholder ordinær generalforsamling
Lørdag den 20. April 2019, kl. 13.00
Skallerup Klit Feriecenters Kursuscenter
Nordre Klitvej, Hjørring
1) Valg af dirigent
2) Formandens beretning for 2018
3) Fremlæggelse af regnskab for 2018
4) Fremlæggelse af budget for 2019 og vedtagelse af kontingent for 2020
5) Eventuelle forslag fra medlemmerne
6) Valg af bestyrelse. På valg er Jørgen Wilhelmsen, Bent Corneliussen og Ulla Ovesen. Erik Hammer opstiller ikke.
7) Valg af suppleant. Nuværende Henrik Nielsen
8) Valg af revisor. Nuværende Jørgen Lind Thomsen
9) Valg af revisorsuppleant. Nuværende Niels Tikøb Olsen
10) Kystbeskyttelse/sandfodring
11) Eventuelt
På det konstituerende møde hos Erik Hammer blev følgende arbejdesfordeling vedtaget:
Formand for foreningen: Erik Hammer
Kasserer: Ulla Ovesen
Website, postliste og sandfodring: Jørgen Wilhelmsen
Vejene: Bent Corneliussen
Ad hoc Susanne Sander
1. Valg af dirigent. Jørgen Lind Thomsen blev valgt som dirigent.
2. Afstemning om deltagelse i Hjørring kommunes 5 års forsøgsperiode med sandfodring med den af bestyrelsen foreslåede fordelingsnøgle. Udemarken 2000 kr pr år og resten 500 kr pr. år. Der var afgivet 45 fuldmagter med tilslutning og der blev afgivet 5 stemmer på generalforsamlingen med tilslutning. Ingen stemte imod og ingen undlod at stemme.
3. Ingen emner under eventuelt, men megen snak om alting.
Ekstraordinær generalforsamling 21.april
Denne ekstraordinære generalforsamling er indkaldt, som en følge af beslutningen på den ordinære generalforsamling om at tilslutte Grundejerforeningen Hjørring Kommunes sandfodringsprojekt. Da der ikke var tilstrækkeligt fremmøde til generalforsamlingen, har det været nødvendigt med denne indkaldelse til en ny ekstra generalforsamling.
Grundejerforeningen Skallerup Præstegård afholder ny generalforsamling
Lørdag den 21. april 2018 kl. 13.00
Skallerup Seaside Resort, Hovedbygningen, lokale ved receptionen.
1) Valg af dirigent
2) Afstemning om deltagelse i Hjørring Kommunes 5-års forsøg med sandfodring med
den af bestyrelsen foreslåede fordelingsnøgle: Udemarken kr. 2.000,- pr. år, resten
kr. 500,- pr. år.
3) Eventuelt
Erik Hammer
Generalforsamling 2018
Lørdag d. 31.marts 2018, kl. 13.00
Skallerup Klit Feriecenters Kursuscenter
Nordre Klitvej, Hjørring
1) Valg af dirigent, Flemming Holt blev valgt. Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var indkaldt med det fornødne varsel.
2) Formandens beretning: Vejene er vedligeholdt tre gange i det forgangne år, det har været nødvendigt pga. den megen regn. Bestyrelsen har igen forhørt sig hos kystdirektoratet om en mulig asfaltbelægning, men det er ikke muligt, da Udemarken ligger i klitfredningsområde og dermed ikke må komme i berøring med asfalt. Udblæsningshullet ved starten af Udemarken mod Nørlev Strandvej er næsten forsvundet, bla. takket være faskiner, som er sat op af Klitvæsenet.
Bestyrelsen har været inde i en dialog med Gentofte Lærerforening om en eventuel udretning af svinget på Udemarken. De fornødne dispensationer i forbindelse med en vejflytning er på plads. Lærerforeningen fastholder rimelig stædigt sin holdning, nemlig en høj pris for jorden uanset offentlig vurdering, men alene baseret på ønsket om profit, idet deres hovedargument er en nedsættelse af deres ejendomsværdi for grunden.
Kommunen har foreslået at der etableres en hundestrand på vores strand. Vi er ikke interesseret og har sammen med vores to naboforeninger gjort vores indstilling klar. Af ulemper kan nævnes forurening, hundenes adfærd i forhold til badestrandens boldspil og legende børn. Eksemplet fra andre hundestrande skræmmer. Forslaget er nu taget af bordet.
Pejleboringer, lig med røde plastikrør rundt omkring i vores område, skyldes Hjørring Kommune, der har opsat dem som pejleboringer for at finde ud af, hvor højt grundvandet står under vores område. Interessen for at måle grundvandsstanden skyldes, at man ønsker at starte kloakeringen af de sommerhusområder først, som har den højeste grundvandsstand. Kloakeringen kan tidligst ske i 2021. 50.000 kr. i udgift ved kloakering, mere eller mindre.
Friarealer og fællesarealer. Arealerne er fredede og skal have en plejeplan inden for de første 3 år efter fredningen. Det betyder, at der i løbet af året vil være aktivitet for at realisere denne plan. På sigt vil der komme til at græsse dyr. På Vesterhavsgårdens tilsvarende arealer græsser ponyer, og der er for mange af dem, så der er græsset for tæt, måske kunne vores areal være en aflastning her.
Debat: Søstjernevej 8, Skal der opkræves betaling for drift af kloak, Erik; nej. Udemarken:- Er der en dialog med Gentofte kommune. Bestyrelsen har været i løbende kontakt, men er stødt ind i manglende vilje til en dialog. Feks. har det ikke været muligt at få en tredjeparts vurdering af arealets værdi via en ejendomsmægler. Det er heller ikke muligt at få svar fra Lærerforeningen. De vil ikke sælge. De har lovet os et svar. Fra beboer på Udemarken. Hvad med at sende noget lokalt øl fra Thisted Bryghus til borgmesteren i Gentofte, han er vist fornuftig og han er Thybo. Det kunne være en ide! Formanden: Ja hvis det fremmer sagen. Beretningen blev Godkendt
3) Fremlæggelse af regnskab: 2017 Godkendt
4) Fremlæggelse af budget: Vi forventer ikke de store ting kontingentet foreslås 200 kr. Vedtaget
5) Eventuelle forslag fra medlemmerne, der er ikke indkommet forslag.
6) Valg af bestyrelse. Følgende blev valgt: Erik Hammer, Susanne Sander, Udemarken 70 og Ulla Ovesen Krabbevej 8. (1år indtræder for Bent Jensen)
7) Valg af suppleant Henrik Nielsen blev valgt
8) Valg af revisor Jørgen Lind Thomsen blev valgt
9) Valg af revisorsuppleant Niels Tikjøb Olsen blev valgt
10) Kystbeskyttelse og sandfodring: Thomas Lomholt, Hjørring Kommune tog udgangspunkt i denne præsentation http://www.hasdat.dk/sommerhus/presentation.pdf Thomas Lomholt:
Det er ikke nemt, når man står i den situation, at et sommerhus er ved at falde i havet, Hvorfor er der ikke nogen myndighed der hjælper? Uanset myndighed skal loven jo overholdes.
Myndigheden går for en stor dels vedkommende i fremtiden over til kommunen. Kystdirektoratet i den nuværende form har været en god samarbejdspartner for Kommunen. Almenvellets ønske er at de rekreative forhold er gode, og at naturen bliver ”passet”. Kystbeskyttelse vil ofte bestå i et valg mellem sten eller en form for sandfodring. Stenene ”holder” kystlinjen, men skal også vedligeholdes. Mht. sandfodring, så gælder den simple regel, at mængden af sand der tilføres et område, hvor der sandfodres, skal være lig med den mængde, der forlader området. I den aktive profil vil der tilføres 500000 kubikmeter sand ind sydfra, og 900000 ud nordpå, der skal altså tilføres 400000 kubikmeter sand til kysten for at opretholde status quo. Havet vil ellers blive dybere og dybere og dermed vil der blive skabt en grobund for en øget erosion af kysten. Naboeffekten i et samarbejde vil selvfølgelig bestå i at sand tilført sydpå i området vil komme de nordlige kyster til gode. Samarbejdet de forskellige grundejerforeninger imellem vil betyde en rimelig stor sum penge, som Hjørring Kommune vil doble op. I den vedhæftede Pdf præsentation illustreres sandfodringsteknikken. Sandfodringen i projektet vil foregå til havs, de enkelte grundejerforeninger er medbestemmende, hvor sandet leveres.
Spørgsmål fra salen handlede blandt andet om den bugt, der er dannet både nord for Skallerup Seaside Resorts høfder og den bugt, der er dannet langs Udemarken. Hvad med den? Hvilket ansvar påtager Skallerup Seaside Resort sig i forhold til høfdernes betydning for kysten. Thomas Lomholt slog fast, at Skallerup Seaside Resorts anlæg var fuldt lovlige. Er der sand nok i sejlrenden ind til Hirtshals = 400 000 kubikmeter, ja sandet er der. Vil det betyde noget, hvis nordkysten nord for Hirtshals også vil have en del af sandet? Næppe, erosionen her er betydelig mindre end erosionen ved vestkysten syd for byen. Der er flere steder, hvor der er mange rullesten? Sådanne stenmængder er naturligt på en kyst, hvor der er en erosion, de dukker frem, og forsvinder igen ret tilfældigt, når sandet over stenene enten fjernes – eller lægges på.
Formanden takkede Thomas Lomholt for det meget interessante og oplysende indlæg.
Bestyrelsens indstilling til sandfodring: http://www.noerlev-strand.dk/31442699
Jørgen Wilhelmsen redegjorde kort for foreningens indstilling og begge bestyrelsens afstemningsforslag til generalforsamlingen blev vedtaget med et stort flertal.
Det betyder at foreningen tilslutter sig kommunens sandfodringsprojekt i en femårs periode.
I debatten omkring afstemningen kom der mange indlæg: Vi skal bevare naturen i og omkring stranden, her nytter det ikke med sten, som også er dyre at vedligeholde, sandfodring må være den eneste mulighed. Flere talere ønskede en anden nøgle for fordelingen af bidragene til sandfodringen, de fleste argumenterede for et større bidrag end 500 kr. for de grundejere, der ikke havde adresse på Udemarken, andre ønskede et generelt højere bidrag. Der var en stor enighed om, at det vigtigste var at komme i gang.
Ekstraordinær generalforsamling: Der er 114 medlemmer i grundejerforeningen, dvs. at der skulle være 57 grundejere tilstede, for at halvdelen af foreningens medlemmer kunne træffe den endelige beslutning. 48 tilstede + 7 fuldmagter til bestyrelsen giver 55 stemmer, hvilket er for lidt.
Den ekstraordinære generalforsamling afholdes Lørdag den 21. april 2018 kl. 13.00 på Skallerup Seaside Resort, i Hovedbygningens lokale ved receptionen.
11) Eventuelt: Formanden Erik Hammer takkede Bent Jensen og Else Jægersdorf for deres arbejde i bestyrelsen og overrakte begge en vingave. Desuden takkede formanden Flemming Holt for hans indsats som dirigent ved generalforsamlingen.
Ref. Jørgen Wilhelmsen
Nu er det snart generalforsamlingsdag, den 31. marts.
Vi håber i bestyrelsen, at rigtig mange møder frem som sædvanlig og glæder os til samværet.
Bestyrelsen konstituerer normalt sig selv, med de 3 faste poster: Formand, Kassere og Sekretær., og vejmand og som noget nyt sandfodringsmand – alle ”mænd” kan naturligvis være kvinder.
Der skal senest på generalforsamlingen findes en kasserer for at bestyrelsen kan fortsætte.
Så hvis du har lyst til at være det, og gerne vil støtte op om arbejdet vil vi blive meget glade ved at høre fra dig.
Læs mere her
Nørlev d. 21.februar 2018
Generalforsamling 2018
GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD
Afholdelse af Generalforsamling
Grundejerforeningen Skallerup Præstegaard afholder ordinær generalforsamling
Lørdag den 31. marts 2018, kl. 13.00
Skallerup Klit Feriecenters Kursuscenter
Nordre Klitvej, Hjørring
1) Valg af dirigent
2) Formandens beretning for 2017
3) Fremlæggelse af regnskab for 2017
4) Fremlæggelse af budget for 2018 og vedtagelse af kontingent for 2019
5) Eventuelle forslag fra medlemmerne
6) Valg af bestyrelse. På valg er Bent Jensen (ønsker ikke genvalg) og Erik Hammer
7) Valg af suppleant. Nuværende Henrik Nielsen
8) Valg af revisor. Nuværende Jørgen Lind Thomsen
9) Valg af revisorsuppleant. Nuværende Niels Tikøb Olsen
10) Kystbeskyttelse/sandfodring
11) Eventuelt
Grundejerforeningen Nørlev Strand har i 2015 fået udarbejdet en rapport:
NOTAT OM KYSTENS TILBAGERYKNING VED NØRLEV STRAND OG VED NABOAREALER.
Ekstraordinær generalforsamling den 6. maj 2017 kl. 13
Skallerup Klit Kursuscenter
Denne ekstraordinære generalforsamling er indkaldt, som en følge af beslutningen om at ændre foreningens vedtægter. Denne ændring blev besluttet på den ordinære generalforsamling, lørdag den 15. april, se referat fra denne generalforsamling nedenfor.
Foreningens medlemmer er blevet orienteret om denne ekstraordinære generalforsamling og dens indhold pr. brev.
Dagsorden:
1: Jørgen Lind Thomsen blev valgt til dirigent. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var lovlig varslet og indkaldt.
2: På mødet var fremmødt 9 medlemmer af foreningen, hvoraf 3 var bestyrelsesmedlemmer. Formanden orienterede om, at han havde 41 fuldmagte med fra medlemmer af foreningen, som ikke var til stede, men som ønskede at stemme for de nye vedtægter. Da alle tilstedeværende stemte for de nye vedtægter er disse endelig vedtagne.
3: Eventuelt
Erik Hammer orienterede om initiativ til et møde om kystsikring i august måned i år for alle 3 grundejerforeninger nord for Nørlev Strandvej. Formændene her er blevet orienteret om initiativet og vil gerne deltage. Når der er nyt i sagen vil det selvfølgelig blive meldt ud.
De ovenomtalte grundejerforeninger har samlet rettet en henvendelse til kommunen om dennes planer om at indrette en hundestrand ved foreningens strand uden at orientere eller høre foreningerne om, hvad de mener om sagen. Foreningerne har en fælles holdning om, at gå imod sådanne planer.
Det lader desværre til, at kommunen ikke har lyttet til ønskerne til en ny type nedkørsel fra Nørlev Strandvej til stranden, men har valgt at genopføre den gamle type, samtidig med, at det ser ud som om at denne nedkørsel skal fungere som høfde i forhold til ”huset på toppen” ved nedkørslen? (referentens bemærkning).
Der blev drøftet, om de store udblæsninger nord for grundejerforeningens område udgør en trussel i form af et sammenbrud af klitrækken, således at saltvand kan trænge ind bagved husene yderst på Udemarken.
Der var en enighed om, at der var en stærkt øget erosion og sandfygning hen langs klitrækken.
(Referenten blev nød til at forlade mødet)
JW
Generalforsamling 2017
Lørdag d. 15. april 2017, kl. 13.00
Skallerup Klit Feriecenters Kursuscenter
Nordre Klitvej, Hjørring
Referat:
referent Jørgen Wilhelmsen
1. Valg af dirigent:
Jørgen Lind Thomsen blev valgt. Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indkaldt.
2. Formandens beretning
Formanden Erik Hammer viste først en billedserie om kystens tilbagetrækning omkring nedkørslen til stranden fra Nørlev Strandvej. Billederne viste tydeligt de ændringer, som har ført til den nuværende situation mht. nedkørslens erosion.
Kommunen er i færd med at undersøge grundvandsspejlets højde. Undersøgelsen skal bruges i forbindelse med den kloakeringsplan, som Kommunen arbejder med. Kloakeringen af sommerhusområderne vil ske mellem 2021-40, og grundvandets dybde vil have betydning for, hvilke områder, der skal kloakeres først.(*
Hvem kører og vedligeholder vejene? Vi tror at det er Bredbånd Nord, der retter op på forholdene efter kabel nedgravningen. Udemarken er vedligeholdt af?
Se løsningen på dette mysterium sidst i formandens beretning.
Hullet i klitten umiddelbart nord for S-svinget på Udemarken er ved at lukke til, sandsynligvis som en følge af den sanddæmpende aktivitet, som Klitvæsenet har iværksat. (gran ris mv.) Klitsyn den 9.maj, hvor bestyrelsen vil være repræsenteret.
Erik Hammer redegjorde for den løbende sag om vejforlægningen af Udemarken ved ”Købmanden”. Den eneste forhindring for den forlægning er Gentofte Lærerforening, som lader til at have en ikke begrundet forventning om at kunne tjene kassen ved at sælge grunden til en høj pris. Det kommer nok ikke til at ske, men der står forhandlingen i øjeblikket. Hjørring Kommune og andre aktører har sagt god for forlægningen. Viser et billede med indtegnet ny vej.
Ejendomsmægler skal vurdere det? Hvilket ikke lige giver mening.
En pædagogisk gennemgang af kysttilbagerykningen og betydningen for nedkørslen. Med gode billeder.
Vejen ned til stranden 1,25 mill., den årlige sandfodring 50.000 – 100.000. ”Nordjyske” opgiver en pris på 375.000 er betalt af huset umiddelbart nord for nedkørslen til stranden.
I forbindelse med grundejerforeningens fællesarealer, så vil kommunen i år koncentrere sig om Vandplasken, næste år kommer turen til os. Man kunne tænke sig en afgræsning med Shetlandsponyer.
Debat: Hovedtemaet for debatten blev kystsikringen i forbindelse med, at der uden tvivl har været tale om en øget erosion i de senere år. Formuleret som: Hvad sker der de kommende år? Hvad kan grundejerforeningen gøre? Torben Andersen Hummervej 9.
Kan Grundejerforeningen gøre noget for at få høfderne fjernet? Sagen har stået i stampe i flere år. På trods af henvendelser fra kommunen og diverse grundejerforeninger har feriecentret Skallerup Klit meldt sig ud af de forskellige initiativer. Med varierende begrundelser. Eksempelvis siges det, at man er bange for risikoen for et sagsanlæg, hvis et sommerhus styrter i havet, som en følge af, at høfderne forsvinder.
(Referentens bemærkning, hvis du er interesseret i historikken kan du blot læse gamle referater på hjemmesiden).
Nedkørslen ved Nørlev Strandvej er en redningsvej. Den skal kunne bruges af fx ambulancer og redningskøretøjer. Det betyder, at Hjørring Kommune er ansvarlig for, at den eksisterer og kan bruges.
Det blev derpå med flere indlæg fremhævet, at der var et ønske om at gå mere aktivt ind i ”kystsikringssagen”, fx være mere aktive i de sammenhænge, som finder sted i blandt grundejerforeningerne syd for Nørlev Strandvej. Flere meldte, at de havde oplevet et værditab som følge af, at Nørlev havde fået det image, at husene der falder i havet fra en kant. Derfor bør grundejerforeningen aktivt gå ind i sagen og planlægge, hvordan man kan forhindre at medlemmernes huse falder i havet. Der var en stemning i flere indlæg om et behov for et møde, der kun handlede om kystsikring. Flere indlæg beskæftigede sig med hvor mange huse, der var faldet i havet, og at erosionen var en sag for alle uanset beliggenheden af ens hus. Selvom der er hård kyst sikring gives der en høj pris for et hus med havudsigt. Denne antagelse blev imødegået af flere, som ikke var interesseret i at kystsikre ud fra en overvejelse om, at kysten skulle have lov til at udvikle sig efter naturens egne præmisser. Der blev fra salen spurgt, om denne debat var et udtryk for en mistillid til bestyrelsens holdning om at grundejerforeningen kun skulle deltage som observatør i forbindelse med aktiviteterne syd for Nørlev Strandvej, og at der ikke skal sandfodres i vores område. Dette blev imødegået af flere. Til sidst enedes man om en sondering af, hvor mange der mente, at foreningen skulle tage sig mere aktivt af kystsikring herunder afholde et møde specielt om kystsikring – Afstemningen viste, at 14 stemte for dette, medens 19 stemte imod.
Formanden afrundede og så frem til at bestyrelsen vil tage et initiativ til at få et møde specielt om kystsikring og hvilke metoder, der kan anbefales i forhold til ”vores” kyst.
Søstjernevej 1 fik en applaus for sin vedligeholdelse af vejen.
Beretningen blev taget til efterretning
3. Jørgen Wilhelmsen redegjorde for nødvendigheden af, at ændre foreningens nuværende vedtægter. Specielt udsendelsen af materialer er en dyr post så derfor erstattes denne aktivitet med e-mail. Ændrede regler og nye ændringer mht. betaling af kontingent og vejvedligehold er ligeledes føjet til. Desuden er vedtægten rettet en smule til sprogligt.
Foreningen har også en Facebook gruppe, som har en uformel karakter. Bestyrelsen som sådan vil ikke kommunikere via Facebook.
Forsamlingen vedtog ændringerne enstemmigt. 44 medlemmer var til stede. Det betyder at det ifølge vedtægten ikke er et kvalificerende flertal. (Mindst halvdelen skulle være repræsenteret, = 56 medlemmer). Derfor indkaldes der til en ny generalforsamling, den afholdes den 6. maj kl. 13 på Skallerup Klit. Der udsendes indbydelse med brev.
4. Fremlæggelse af regnskab.Niels fremlagde årets regnskab, som er udsendt til medlemmerne. Der var ikke ekstraordinære poster i det foreliggende. Forsamlingen godkendte regnskab.
5. Fremlæggelse af budget for 2016, vedtagelse af uændret kontingent for 2018.
6. Indkomne forslag Der var ikke indkommet forslag til dagsordenen.
7. Valg til bestyrelsen Else Jægersdorf og Jørgen Wilhelmsen blev genvalgt, Bent Corneliussen blev nyvalgt.
8. Valg af bestyrelsessuppleant. Henrik Nielsen blev genvalgt.
9. Valg af revisor. Jørgen Lind Thomsen blev genvalgt.
10. Valg af revisorsuppleant. Niels Tikøb Olsen blev genvalgt.
11. Eventuelt. Der blev rejst spørgsmålet om, hvorledes man kunne forhindre, at legende børn og voksne hopper ned ad klitskråningerne? Forslag om en skiltning på forskellige steder, op som et spørgsmål ved Klitsynet den 9.maj (kl.13 Nørlev Strand). Specielt børnene på Vesterhavsgården er et problem.
Dirigenten takkede forsamlingen for en god og saglig debat.
Formanden rettede på foreningens vegne en tak til kasseren gennem mange år, Niels Larsen, for det store arbejde, han havde varetaget i forbindelse med jobbet som kasserer i foreningen og overrakte en præsent til Nils..
JW.
(* Hjørring Kommune har udgivet en spildevandsplan. Den vil ikke omfatte os i den kommende 5 års periode (til 2021). Men vi kommer med inden 2040, omkostningen ved kloakering er ca. 50.000 kr. (28.000 for tilslutning +22.000 for stikledning (forskellig fra hus til hus)) pr. hus i dagens priser.
Se om spildevandsplan;
https://hjoerring.dk/borger/teknik-miljoe/miljoe-og-natur/vand/spildevand/spildevand-i-det-aabne-land
GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD
Nørlev d. 22. februar 2017
Afholdelse af Generalforsamling
Grundejerforeningen Skallerup Præstegaard afholder ordinær generalforsamling
Lørdag d. 15. april 2017, kl. 13.00
Skallerup Klit Feriecenters Kursuscenter
Nordre Klitvej, Hjørring
Dagsorden:
l. Valg af dirigent
2. Formandens beretning
3. Afstemning vedr. ændring af vedtægter (ændringerne kan ses på vor hjemmeside)
4. Fremlæggelse af regnskab for 2016
5. Fremlæggelse af budget for 2017, vedtagelse af kontingent for 2018
6. Eventuelle forslag fra medlemmerne
7. Valg af bestyrelse. Følgende medlemmer er på valg:
Else Jægersdorf. Jørgen Wilhelmsen, Niels Larsen (modtager ikke genvalg)
8. Valg af bestyrelsessuppleant. Nuværende: Henrik Nielsen.
9. Valg af revisor. Nuværende: Jørgen Lind Thomsen.
10. Valg af revisorsuppleant. Nuværende: Niels Tikøb Olsen
11. Eventuelt
Ved generalforsamlingen er foreningen vært ved et kaffebord. Tilmelding på forhånd er ikke
nødvendig. Vi glæder os til at se jer.
Vedlagte er:
Girokort der dækker medlemskontingent og vejbidrag, beløbet bedes indbetalt inden
generalforsamlingen.
NB. Vi mangler stadig en del mailadresser på medlemmerne, så vær venlig at påføre dem på
indbetalingskortet
Til orientering:
Vor forenings hjemmeside, der indeholder mange relevante oplysninger om foreningen,
foreningens område og de nærmeste omgivelser, findes på adressen:
http://www.noerlev-strand.dk
Find oplysninger på for eksempel denne måde:
-klik på "Medlemsbog 2013"
-klik på "Medlemsbog pdf"
-klik på "Bogl" og "rul"
Med venlig hilsen
Bestyrelsen for GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD
På bestyrelsens vegne:
Erik Hammer
Tlf. 20825341
Generalforsamlingen i år indeholder ekstra vigtige beslutninger:
1) Nye vedtægter
En vigtig opdatering af vedtægter. De skulle jo gerne afspejle praksis.
Se nærmere på: Sammenligning mellem gamle og nye vedtægter
2) Ændret kontingentindbetaling fra og med næste år. Kontingentet vil fremover blive opkrævet via Kommunen.
3) Som lovet sidste år er der oprettet en offentlig gruppe på Facebook:
#Grundejerforeningen Skallerup Præstegård
GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD
Lørdag d. 26. marts 2016, kl. 13.30
Skallerup Klit Feriecenters Kursuscenter
Nordre Klitvej, Hjørring
Referat:
Referent Jørgen Wilhelmsen
Jørgen Lind Thomsen blev valgt
v/Erik Hammer (E),
Vejene: Generelt er de store veje ok, de små vej er i en dårligere stand, bla. som en følge af megen nedbør og tung traffik.
Udemarkens fremtid har stået på dagsordenen nu i et par år. Hullet i klitten ved svinget virker rimelig stabilt. Området her er som hele arealet klitfredet. Ved klitsynet i maj sidste år blev ”hullet” diskuteret. Som besluttet sidste år går foreningen ind for en ændring af vejforløbet, så vejen længere nord for ”hullet”rammer Udemarken. Naturstyrelsen og Hjørring Kommune har begge været ”inde over” med et ja til den ønskede linje føring af vejen. Ejeren (Gentofte Kommunes koloniudvalg) af området har derimod sagt nej til ændringen. De 3 grundejeforeninger. Nørlev Øst, Vesterhavsgården og Skallerup Præstegård vil forsat presse på for en løsning, evt. et opkøb af området. Tidligere har vejen faktisk fulgt en linje, der nogenlunde svarer til den af os foreslåede.
Kystsikring: Kystsikring med sten i grundejerforeningen Nørlev Strand. Kystsikringen skal være lignende den, der anlægges ved Kongestien i Løkken. Store sten er en form for kystsikring, der ikke er hel uproblematisk. Big baller har også været midlertidigt anvendt => halm overalt op langs kysten. Høfdevirkningen fra Skallerup Klits høfder er veldokumenteret. Mere interessant for netop vores forening er høfdevirkningen fra nedkørslen til stranden. Denne skyldes Hjørring Kommunes stensætning ved nedkørslen. Her foreslår vi en nedkørsel uden ”høfde”, men blot ført skråt ned i stranden, som man kan se ved Tornby Strand.
Omkostningerne ved sandfodringer er store. Tallene er unægtelig svingende. Grundejerforeningen Nørlev Strand skønner 12 mill. Kystdirektoratet 120 mill. Kystdirektoratet skønner generelt, at det koster 1000 kr. pr. m at sandfordre. For vores forening ca. 1,7 mill. hver tredje år.
De grønne arealer i området er fællesarealer, hvor vi kan færdes til fods.
Fredningsforslaget er vedtaget. Der vil ske græsning med fx. heste eller måske kvæg.
Hjørring Kommune har udgivet en spildevandsplan. Den vil ikke omfatte os i den kommende 5 års periode (til 2021). Men vi kommer med inden 2040, omkostningen ved kloakering er ca. 50.000 kr. (28.000 for tilslutning +22.000 for stikledning (forskellig fra hus til hus)) pr. hus i dagens priser.
Se om spildevandsplan;
http://www.hjoerring.dk/Politik/I-hoering/I-hoering-korte-beskrivelser.aspx#205493
(Ikke en permanent adresse)
Fibernet tilslutning: Omtale af denne kan ses på hjemmesiden under ”Links”.
Debat:
Torben Andersen: Hummervej 9: Er der ejendomme i vores forening, der er med i 1.runde af kloakeringen i 2016-2018. E: Der er ikke huse i vores område. Men området skal kloakeres inden 2040. Næste 5 års periode planlægges i 2019. Kunne måske spørge ind til tidspunktet for kloakeringen i vores område formelt? Flere indlæg: Kystsikring – er det et problem – hos os? Kystindrykningen er ca. 1 – 2 m. om året. Hvis nedkørslen laves om kan vi sikkert holde det niveau. E: Lars Brodersen Udemarken 60: Ekspropiationsregler omkring Udemarkens nye linjeføring? Erik: Har været oppe at vende – men for nærværende dialog med ejeren. Politisk vedtagelse omkring ekspropriation. Søslangevej 41. Er det ikke et problem med Orkideer og nedgræsning? E: Man kan ikke forhindre, at dyrene spiser orkideer, men samtidig skaber de voksested for nye og forhindrer opvækst af skyggende vegetation - Det er godt for planterne at der afgræsses. Heste gnaver tæt. Antallet af dyr er selvfølgelig vigtig. Niels Tikøb Olsen: Søstjernevej 8. Vejvedligeholdelsen er jeg utilfreds med. Kunne man tænke sig en anden belægning på vejene. Bent: Anden belægning er mulig, men ikke sort = asfalt. Vi vil gerne undersøge om myndighederne vil godkende en anden – ikke sort - hård belægning. Fra salen: Kunne man tænke sig en mere ad hoc vedligeholdelse. Bent: God ide. Der udlægges nogle depoter af grus, hvor man kan forsyne sig.
Beretningen blev taget til efterretning
3.Fremlæggelse af regnskab for 2015.
Niels fremlagde årets regnskab, som er udsendt til medlemmerne. Britta Guldberg Hummervej 9: Er det en rimelig størrelse kassebeholdningen udgør? Niels: Polstring i forhold til forventede udgifter omkring fx vejomlægningen. Brian Anderson Hummervej 3: Kommunal opgave at omlægge? Sp. salen. Beregningen af prisen for vejvedligeholdelsen? Niels: Husets størrelse= øget trafik derfor forskellige takster. Jørgen Vestergaard Konkylievej. Reglerne. Forsamlingen godkendte regnskab.
4. Fremlæggelse af budget for 2016, vedtagelse af kontingent for 2016. Uændret kontingent. Godkendt
5. Eventuelle forslag fra medlemmerne: Ingen
6. Valg af bestyrelse. Følgende medlemmer er på valg:
Erik Hammer, Bent Jensen begge blev genvalgt
7. Valg af bestyrelsessuppleant. Nuværende: Henrik Nielsen. genvalgt
8. Valg af revisor. Nuværende: Jørgen Lind Thomsen. genvalgt
9. Valg af revisorsuppleant. Nuværende: Niels Tikøb Olsen ok genvalg
10. Eventuelt: Grus ved vejen god ide. Kunne grundejeren ikke klippe langs vejene selv? Erik: Grundejerforeningens arbejdsdag tog sig før i tiden af det. Slagleklipper. Der vil blive klippet i år.
Angående fibernettet kan man søge oplysning ved møder eller henvende sig direkte til udbyderen af nettet, se opslag på hjemmesiden.
Formanden takkede dirigenten og deltagerne.
-
Næste år har bestyrelsen besluttet at genindføre lagkagerne.
Facebookgruppe: https://www.facebook.com/groups/1312357538791453/
Til orientering:
Vor forenings hjemmeside, der indeholder mange relevante oplysninger om foreningen,
foreningens område og de nærmeste omgivelser, findes på adressen:
http://www.noerlev-strand.dk
Med venlig hilsen
Bestyrelsen for GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD
Ved generalforsamlingen er foreningen vært ved lidt brød, drikkevarer og kaffe:
Tilmelding på forhånd er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer. -
GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD
Nørlev d. 3. februar 2016
Afholdelse af Generalforsamling
Grundejerforeningen Skallerup Præstegaard afholder ordinær generalforsamling
Lørdag d. 26. marts 2016, kl. 13.30
Skallerup Klit Feriecenters Kursuscenter
Nordre Klitvej, Hjørring
Dagsorden:
1. Valg af dirigent
2. Formandens beretning
3. Fremlæggelse af regnskab for 2015
4. Fremlæggelse af budget for 2016, vedtagelse af kontingent for 2016
5. Eventuelle forslag fra medlemmerne
6. Valg af bestyrelse. Følgende medlemmer er på valg:
Erik Hammer, Bent Jensen
7. Valg af bestyrelsessuppleant. Nuværende: Henrik Nielsen.
8. Valg af revisor. Nuværende: Jørgen Lind Thomsen.
9. Valg af revisorsuppleant. Nuværende: Niels Tikøb Olsen
10. Eventuelt
Vedlagte er:
Girokort der dækker medlemskontingent og vejbidrag, beløbet bedes indbetalt inden
generalforsamlingen .. Samtidig beder vi jer venligst, foruden adressen, også notere jeres
mailadresse ved indbetalingen, således at vi på sigt kan forbedre kommunikationen i
foreningen.
Til orientering:
Vor forenings hjemmeside, der indeholder mange relevante oplysninger om foreningen,
foreningens område og de nærmeste omgivelser, findes på adressen:
http://www.noerlev-strand.dk
Med venlig hilsen
Bestyrelsen for GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD
På bestyrelsens vegne:
Erik Hammer
Tlf. 20825341
Regnskabet for 2015 er lagt ud her på hjemmesiden.
Note: Bestyrelsen har afholdt et møde den 30.December 2015, og har på mødet drøftet følgende emner:
Kystsikring, hvor der på mødet ikke var nogen grund til at debattere foreningens holdning. Det så ud til, at man var ved at nå frem til en løsning mht. kystsikringen syd for Nørlev Strandvej.
Forlægningen af Udemarken må drøftes med Hjørring Kommune, så vi sammen med de to øvrige grundejerforeninger, der har interesse i Udemarken kan presse på for at få "skråvejsløsningen" gennemført.
Lige efter påske ordnes vejene, de "hvide sten" ved bumpene males op.
Der vil også blive slået langs med vejene, hvor dette skønnes nødvendigt for oversigten langs vejene.
der arbejdes videre med "mailadresser" og branddaskere.
JW
Nyheder.
Siden generalforsamlingen her i april har fredningsnævnet fremsat fredningskendelse for Nørlev Kæret, se under menupunktet Nørlev Kæret i hovedmenuen på forsiden.
Der er 4 ugers klagefrist.
Desuden vil Erik Hammer lede en botaniktur den 13 juni kl 12.00 til 13.30 i kæret.
Redaktøren
Generalforsamling, 4.april 2015
1. Niels Tikøb Olsen blev valgt til mødets dirigent, referent Jørgen Wilhelmsen.
Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indkaldt.( brev af 18.feb.2015).
2. Formandens beretning:
Vejenes tilstand er præget af det meget våde vejr, nogle steder med mange huller til følge. Vedligeholdelse som sædvanlig lige efter påske. Mere asfalt på ved købmanden, så vejen ikke bliver ”brudt op” af tunge køretøjer med varer til købmanden..
Hvad sker der, når Udemarken forsvinder? Hullet som truer vejen er stabilt, der er lagt halm og andet materiale op over den åbne klit, som har bremset sandflugten.
Imidlertid er det forudsigeligt, at Udemarken vil blive afbrudt af sand eller vand indenfor en kortere årrække. Formanden redegjorde for de mulige vejføringer, hvis der skal oprettes en ny vej ind til Grundejerforeningens vejnet af en permanent karakter.
Foreningen arbejder sammen med Grundejerforeningen Vesterhavsgården og Hjørring Kommune om at forlægge den nuværende vej mod øst, således at vejen ikke umiddelbart står for at blive afbrudt.
Ansøgning om at forflytte vejen er under behandling i Naturstyrelsen indsendt af ovennævnte tre parter.
Om det lykkes?
Sagen om omlægningen af Konkylievej, så en del af vejen er en sti uden adgang for køretøjer er afsluttet med et forlig.
Høfderne ved Skallerup Klit giver læside erosion. Høfderne er i princippet blevet forlænget, fordi der er sket opfyldning ved høfdernes landfæste efterhånden som kysten er rykket tilbage. Foreningen mener at der bør gøres noget ved sagen, da husene syd for Strandvejen efterhånden falder i havet pga. kystens fortsatte tilbagerykning.
Nørlev Strandvej skal graves ned, så man undgår erosion af nedkørslen, den nuværende form for nedkørsel skal fornyes hvert år og medfører erosion, hvad en nedgravet nedkørsel ikke vil..
Hård kystsikring for at sikre husene, hvor erosionen er værst?
I øjeblikket tillades kun sandfodring som middel mod at forhindre nedstyrtning.
Hvis Foreningen beslutter sig for sandfodring vil det koste ca. 1,7 mill. kr. hvert 3. år med sand fra sejlrenden ved Hirtshals, som er finkornet og som derfor er svært at ”holde på plads”.
Foreningen vil ikke sandfodre.
Kommunen har henvendt sig om eventuelle erstatningsgrunde ifm. sommerhuse, der er styrtet i havet. Svaret på forespørgslen har været, at fællesarealerne i Foreningens område er sumpede, og de er i færd med at blive fredede, så det er ikke muligt at finde grunde i Foreningens område, bortset fra naturligvis de grunde, som ikke er bebygget.
Formandens afsluttede sin beretning
Rødspættevej 8, Skagens rør i stranden er det aktuelt? Bestyrelsen har ikke modtaget nogen henvendelse om evt. rør.
Søstjernevej 47, Netposer med sten, der lægges ud om vinteren og fjernes om sommeren kunne være en effektiv mulighed.
Udemarken 1 og 3. Kysten er rykket ind med mellem 1,3 og 1,8 m pr. år. Jeg synes, at det er en forkert beslutning I har truffet om forflytningen af Udemarken.
Udemarken 62. Kystsikring med høfder og sten, men det må man ikke.
Udemarken 42. Høfderne kan blive påbudt fjernet, hvis de ikke vedligeholdes i deres oprindelige form. Hvilket de øjensynligt ikke bliver.
De er godkendt til at være 30 meter lange, nu er de 50 meter lange, de skal fjerne de 20 meter.
Kommentar, det lader ikke til at kommunen eller grundejerforeningerne kan kommunikere med Skallerup Klit, når det kommer til en diskussion af fjernelse af høfderne.
Beretningen godkendt.
3: Regnskab, der skal desværre rykkes for betaling hos en 10 stykker for at få pengene. Besked om hussalg ville være rart. Regnskabet blev godkendt.
4: Vedtagelse af kontingent, 200 kr.
5: Der er ikke indkommet forslag til bestyrelsen
6: Genvalg af Else Jægersdorf. Jørgen Wilhelmsen, Niels Larsen
7: Suppleant, Genvalg af Henrik Nielsen
8: Valg af revisor. Genvalg af Jørgen Lind Thomsen
9: Valg af revisor suppleant. Genvalg af Niels Tikøb Olsen
10: Eventuelt: Hjertestarter opstilles ved købmanden. Forslag om eventuelt at gå sammen med en anden grundejerforening. Branddaskere, flere har anskaffet branddaskere. På Krabbevej 5-6 findes der branddaskere. Der vil eventuelt kunne være et kort over placeringen af branddaskere i ”Medlemsbogen” på nettet.
Formanden takkede for god ro og orden.
GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGÅRD
Nørlev d. 20. januar 2015
Afholdelse af Generalforsamling
Grundejerforeningen Skallerup Præstegaard afholder ordinær generalforsamling
Lørdag d. 4. april 2015, kl. 13.30
Skallerup Klit Feriecenters Kursuscenter
Nordre Klitvej, Hjørring
Dagsorden:
Ved generalforsamlingen er foreningen vært ved et kaffebord. Tilmelding på forhånd er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.
Vedlagte er:
Girokort der dækker medlemskontingent og vejbidrag, beløbet bedes indbetalt inden generalforsamlingen.
Til orientering:
Vor forenings hjemmeside, der indeholder mange relevante oplysninger om foreningen, foreningens område og de nærmeste omgivelser, findes på adressen:
Find oplysninger på for eksempel denne måde:
-klik på ”Medlemsbog 2014”
-klik på ”Medlemsbog pdf”
-klik på ”Bog1” og ”rul”
Med venlig hilsen
Bestyrelsen for GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD
På bestyrelsens vegne:
Erik Hammer
Tlf. 20825341